SlideShow

2

Ders İçi Karalama

Yaptığım en iyi şeyi yapıp yazmaya karar verdim. Büyüdüğüm ve ait olduğumu sandığım yerden binlerce km uzakta , bir konferans salonunda bilgisayar dersi alıyorum.
Profesörün anlattığı şeylerin ancak yarısını anlayabilsem de , şükür sistemim çalışıyor. İşin boktan yanı, sınıfta enteresan bir gruplaşma var  ve benim grubum benden ibaret. Hal böyle olunca , ödevleri tek başıma yapabilmek zorunda kalıyor yada yapamıyorum. Çekingen ve kimseye minnet etmeyen yapımı ele alırsak , tanımadığım bir elemana gidip ödevini kopyalayabilir miyim demek  , bana ejderhanın yuvasından yumurtasını çalmak gibi geliyor.

Arada ders konusunda karamsarlığa kapılsamda , bu üniversitenin 4 sene içerisinde biteceğini umuyorum. Bu dönem 3 ders alıyorum ve sanırsam 2 dersi geçeceğim . Geçen dönem aldığım 3 derstende kaldığımı varsayarsak   seneye alttan 4 dersim olacak . Seneye biraz ekstra çalışıp onları verebileceğimi düşünüyorum. Böylece elimde kayıp dönem olmaz . Onun üzerine kazara 1-2 dersten kalsam bile , bu bana en fazla 2 döneme patlar ve ben 2014 yılında mezun olmuş olurum.
Evet 2014 yılında yaşım 27 olmuş olacak. Normalde birinin mezun olması için ideal yaş 23 veya 24 'tür .
Yaklaşık 4 senelik bir kayıp söz konusu .

Kayıp ; kime göre neye göre diye sorgulamamız lazım.
Yinede bu sorgulamayı kenara bırakırsak ; 27 yaşında bilgisayar programcısı diploması ve Bilgisayar Mühendisliği diplomasına sahip olmuş olacağım. Bunun dışında 4 yıllık bir yurtdışı hayat tecrübesi ve bu esnada çalıştığım işlerin tecrübesi ; tabi ki 2 . yabancı dilim olan Almancanın mükemmelik derecesinden bahsetmiyorum bile .

Aslında planım 27 yaşında sadece mezun olmak değil ; bunun yanında 10.000-20.000 euro arası bir birikime erişmiş olmak . Tabi bunun olabilmesi biraz zor gözüküyor.
Biraz fazla çalışıp ayda 150 euro kenara atsam yılda 1800 euro yapar ve bu 3 yılda 5400 euroya tekabül eder.

Ulan gelecek gelecek diye ne kadarda harap ediyormuşum kendimi. Yarın birgün bok yoluna gidince herşey çöp olacak..
Sanki hepimizin hayatı bir nevi müsvedde defteri..

Profesör hala anlatıyor. Tahtayıda çok iyi göremiyorum..
Tahta dediğime bakmayın , projektör perdesi .(her ne boksa)
Bundan önce hep en önlere otururdum ama bugün arkaya oturasım geldi  ve bu sayede sınıfta ilk defa güzel bir kız görmüş oldum.
İşin enteresan yanı bu kızla bir partide sarhoşken tanışmıştım . Ben hayal meyal hatırladığımdan onun hatırlamasını beklemiyorum zaten şeyimdede değil.
Ve ayrıca geçen cuma çalıştığım yere yemek yemeye geldiydi , kızı her gördüğümde başka erkekle.. Ulusal kaşar sanırım.

Bok var arkaya oturdum , okuyamıyorum., adamın dediklerinide tam anlayamadığımdan bekleme odasında ki insanlar gibi hissediyorum kendimi .
İnsanların niye arkada oturduğu belli ; hepsi laptoplarında birşeyler yapıyor. Dersi takip edenler varsa bile onlarda laptoptan takip ediyordur .
Bundan sonra bende laptopumu götüreceğim , koyarlar.

Yalnız hale bak 3 sayfadır yazıyorum , ödev olsa 3 sayfa yazı yazmak 1 haftamı alır.

3 Mart 2011

Can sıkıntısı nelere kadirmiş pehey...

2 Sek Raki:

Devil Şizo

Emin ol anlıyorum o arkadan ders "dinleme" olayını.. bizde de böyle durum. Dönemlik 3 ders filan deyince aklıma akademik uyarı geldi ? Eğer öyleyse o kayıplar çok koyuyor aslında insana..Bende bilg. müh.de okuyorum ve boku bokuna bi dönemimi yedim mallığımdan. Hiç olmazsa senin "birikimim var" diyebileceğin birşeylerin var elinde.. anladığım kadarıyla dgs ile geçiş yaptın ? bence onlar çok daha şanslı , olayı ilk elden bildikleri için.. bu yüzden bencede bir kayıp değil bu kaybedilen dönemler..
ama kendim için kayıp.. normal okudum , okuyorum da , ve seneye inşallah mezun olacağım. 25imde ! 2.senemde kazandım , lisede 1 sene hazırlık , ünide hazırlık okudum , okuya okuya bitmedi lanet. ikinci üni.mi okuyor gibiyim aslında..
düşündükçe aslında bölümlerin filan neden en fazla 5 sene yaptıklarını daha iyi anlıyorum.insan sıkılıyor bunalıyor.yani hiç olmazsa ben öyleyim. okul bitsin diye bakıyorum işte..

pöf neyse çenem düştü.
umarım herşey gönlünce olur :)

FiRSTe

bende asla dersleri dinleyemiorum kendim ne çalışırsam anca o kadar:(

Merak etme bende 25 yasında sadece tek bil bil muh diploması(pek işime yarayacağını düşünmüyorum) ve 2 yabancı dille mezun olacağım. Hem senin bu tecrubeler bende sadece gittiğim dil okullarından var.
27 yasında olmuşun nolucak,senden cok daha kötü durumda olanlarda vardır.