SlideShow

1

Harry Potter and Deathly Hallows

Son zamanların iyi serilerinden olan Harry Potter eserinin film uyarlamasının bir bölümünü izlememiş pek az insan vardır. Kah televizyonlarda defalarca yayınlanması kah uzun bir seri olması bunu pekiştiriyor ; filmi ilk başta bu cümlelerle anıyorum ama seriyi kötülediğimden değil.
Açıkçası kitabını okumadım ve bir sinemasever olarak yorumlayacağım .
Öncelikle Harry Potter serisinin başlarında enerjik bir hava vardı ; sanırım bunun sebebi o gizemli büyü dünyasını yeni yeni keşfetmemizdi. Lakin Harry Potter'ı bu denli hoş kılan şeyde buydu. Ancak dün gece izlediğim Deathly Hallows serisine aşırı yavanlık hakimdi. Ne bir heyecan ne bir gizem nede başka birşey. Filmi sinemalarda ve insanların gözünde ileriye taşıyan olumlu Harry Potter önyargısıydı.

Oyuncular yaşın ve sürekli aynı rolü oynamanın rutinliğiyle gittikçe vasatlaşmış ; senaryo herzaman ki gibi altın yumurtluyor bişeyler daha çıkartalım sürüncemesine girmiş ... Böyle olunca ortaya ekstra bir zevk vermeyen zaman geçirmelik, eğlencelik bir film çıkmış.
Hani film bu kadar uzun süreli bir seri olmasa kimse oturup izlemez , izlesede pişman olur.

Pişmiş aşa su katılmazmış diyip gidesim var ; ne alaka diyenlereyse selam olsun . . .

1 Sek Raki:

Zeynep Şeker

Merhaba,
Ben Harry Potter'ın tüm serisini okumuş biri olarak söyleyebilirim ki kitaplar MUHTEŞEM, filmler ise oldukça VASATtı. Çünkü kitaptaki o heyecanı, sürükleyiciliği hiç bir şekilde filmlerde bulamadım. Ama buna şaşırmamak gerek elbette, çünkü tüm filmlerde kitapta yer alan pek çok olay çöpe atılmıştı. O nedenle sana kesinlikle kitapları okumanı tavsiye ederim, Harry Potter'dan gerçekten çok fazla keyif alacağını garanti ederim.

Sevgiler, Zeynep