SlideShow

0

Fenerbahcenin son haline bir bakis


Fenerbahce hakkinda ne kadar yazmamak icin dirensemde bugün hirsima yenik düstüm. Vitor Pereira ilk geldiginde ne kadar cok sevindik ; ulan dedik bu sefer agresif ve ofansif bir top oynayacagiz . Nitekim 3 mac sonra hevesimiz kursagimizda kaldi . Adam bildigin podyumlarda kaslarini catan ama disarida yumos olan model cikti basimiza . Gerci allahin sevgili kuluymus ; alves ,meireles , nani sakatlandi sansina . Bi de mehmet topal sakatlansa hizir mi geldi diyecem o derece. Gerci vitor dan once baskalarin sucunu konusalim . Biz selcukla yillar boyu oynadik , ve sonra baroni ; hatta bi donem begendikte baroniyi ; düsünün o kadar yoklukta kalmisiz. Simdide mehmet topal ; bi aldilar yine demirbas gibi yerlesti.
Bana dünya üzerinde boyle futbolcular gosterin ; yok arkadas nesli tukendi bunlarin . Karsilastirma yapalim ayni bolgede ki oyuncularla ; kasimpasa donk , besiktas hutchinson , barcelona rakitic , real toni kroos , man .u schweinsteiger , dortmund kagawa .  Bizim topal , meireles defansif ortasaha olayini yanlis anlamislar . Defansif ortasaha demek ileri hatlara destek veren dikey paslarla ataga hizli cikmayi saglayan gerektigin de geriye dönüp defansa destek verecek oyunculardir. Bizde kiler ofansif defans oyunculari ; genelde defans yapip yuzyilda bir ataga cikiyorlar.
Neyse gelelim ideal kadroya.
Fabiano
Sener-kjaer - ba- caner(hasan ali)
Ozan tufan
Markovic - alper(volkan)- diego - nani
Fernandao(Van Persie)

Duruma gore cift santrafora donulebilir . Ama bu kadroyla asla oynamayacaginiz sey 1 den fazla defansif orta sahadir. Bir fenerbahceli olarak ajax ve galatasaray maclarindan ümitsizim maalesef.
Bahsettigim kadro dizilisine dönerse belki bir kipirdanma olabilir ama bu dizilise takimin alismasi da zaman alacaktir. Alperin takimdan sogumus oldugu, Diegonun fazla forma sansi bulamamasi ve sürekli elestirilmesi ve Van Persienin tripleriyle Perreiranin acemiligi birlesince ortaya zor bir durum cikiyor.
Pererira'nin ya son haftasi yada uzun süreli bir birlesmenin ilk haftasi.
Bana göre derbi maci belirleyici bir unsur olmasa da Türkiye de bu tür maclar teknik direktörler icin dönüm noktalaridir. Oysa ki böyle maclarda skoru her zamankinden daha fazla olarak futbolcular belirler. Cünkü tek gecelik performanslar bu tür maclarda hayati önem tasirlar.

Simdiden Avrupa'da bütün takimlarimiza basarilar; haftasonu oynanacak derbide ise hakeme basarilar diliyorum.

0 Sek Raki: