SlideShow

1

Gel - Biraz Mabel Biraz Matiz

Biraz Mabel biraz Matiz ve üstüne en güzel Mabel Matiz olan Fatih Karaca ile kulak-kalp frekansında buluşalı çok olmadı aslında. Epi topu 4 senedir herhalde; belki çoğu kişiye göre erken çoğuna göre de geç tanışmışımdır .. Mabel matizin bu blogla ilişkisi çoktur ; bu blog sayesinde kendilerini dinleme fırsatı oldum ve bir çok şarkısı bu blogda ki yazılara fon oldu.
Uzun olduydu kendilerinden yeni şarkı dinlemeyeli ve az önce Gel adlı parçalarına denk geldim ; içimde ki yazma tutkusu ortaya çıktı yeniden. Bir Türk olarak türkçeden ilham almak , bir dile aşık olmak ne güzel şey .
Ey Mabel Ey Matiz ; daha çok sevdim seni Matizin anlamını da öğrendikten sonra.
1985 doğumlu Fatih Karaca'nın sahne adı Mabel Matiz.
Mabel'i  Kumral Ada Mavi Tuna adlı romanın eşsiz kahramanı Tuna'dan almış ; kimbilir neler geçmiş aklından alırken , bilemedim. Ve Matiz bir o kadar hoş oturmuş tunanın yanına : çok sarhoş, düşkün anlamına gelen yunanca kelime.

Gel anla dikenimden ;
Güllerim uyansın bahçeleirmde
Gel öyle bir apansız ; ellerim yansın ah ellerinde ....

Diyip kaçıyoruz buralardan yine. Bol Mabelli ve Bol Matizli bir hayatınız olsun.. Ne okumaktan vazgeçmeli bu hayatta nede içmekten... Ne insanlar okuyoruz ve ne aşklar içiyoruz kimbilir.
0

Bir hemcins Ihtiyaci

simdiden uyariyorum bu yazi enteresan bir yazi olacak ; arasira belki rahatsiz bile edebilir. Bir erkek olarak bir erkege ihtiyac duymak temamiz. Yok lan öyle homo bir durum degil. Bir insan hemcinsine ne kadar cok ihtiyac duyar acaba ; iste bunun limitlerini zorluyorum sanirim . Hayatimda hersey var somut olarak; ama galiba sadece somut olarak. Bütün soyutlugumu kaybetmis gibi hissediyorum ;   blog fazla yazdigim söylenemez onun disinda manyakliklarim kizaga cekilmis durumda. Bunlarin olmuyo olmasinin sebeplerinden biri uzun süreli iliski olabilir digeri yaslaniyor olmam 27.5 yasindayim komplekslerim ve depresyonum tavana vurmus durumda. Ve son ihtimal bir ekürim olmamasi, o kadar cok isterdim ki istanbulda ki cok samimi arkadaslarimdan birinin yada benim kankanin burada olmasi yada kuzenlerimden birinin burada olmasini ; yada babam bile olabilirdi. O kadar cok kisi tanisamd tam kafa dengi birine rastlayamadim burada gecen 4 bucuk senede. Tabi yavas yavas problemi kendimde bulmaya baslamadim degil. Gerci arasira baya kafadengi arkadaslar olmustu ama onlarin da hepsi bizim buralara kisa süreligine gelmisti. Neyse neyse yaptigim sey ders , is ,online oyunlar , fitness ve wing tsundan  ibaret haline geldi. Bide uzun süreli iliskinin getirdigi güzel tecrübeler; bilimum sinema aksamlari , gurmeler gibi restoran maceralari. Aslinda hicbirinde basarili degilim yada hepsinde birden basariliyim ; kriter ne bende bilmiyorum o yüzden bi karara varamiyorum. Neyse ne simdi bi kanka olaydi buralarda neler olmazdi ki bah ; bizim evin güzel bahcesinde haftada 2 mangal yapardik yazin acilan acik hava havuzunda bikinili kizlara laf atardik. Evde 600 euroluk oyunla beraber cürümeye hal tutmus xbox in anasini aglatirdik. Her hafta yapacagimiz hali saha maclarini ve icecegimiz alkolün hesabini tutmuyorum bile. Bu hayat sevgilisiz bile oluyor da samimi bi arkadas olmadan zor. Belki illa ki hem cins olmak zorunda degil ama yinede karsi cinsle isler sarpa sarabiliyor veza bir iliskiniz varsa karsi cinsle arkadaslik samimi sekilde devam edemiyor. Bir ipte iki cambaz oynamiyor ya ayni peniste iki prezervatif de durmuyor iste.
Ben yine havanin 15 dereceyi gösterdigi bu günesli Almanya gününde götümü kütüphanenin sandalyesine koymus yalnizliktan yakiniyorum oysa ben hic yalniz kalmadim ve aslinda hic birileriyle birlikte olmadim.Bir Tanri kivaminda insanlar benim hem kölem hemde efendilerimdi ; yaratilisin amkyim.
Simdi siktirip gidiyorum Altaylar hakkinda ödev yazmaya devam etmem lazim. Bir burkhanist , budist , saman, zerdüst , tengrist , hristiyan , müslüman vs vs . her sik olabilirsiniz ama bir insandan öte olamayacaginiz kesin. Ve siz karar verin ki ne kadar yar... yemissiniz. Hadi kolay gelsin.
0

Kingsman: The Secret Service (Bir Kralın Dallamaları)


Geldik yine az ama öz olan film seanslarımızdan birine daha. Bu filmi sinemada izleme fırsatım oldu. Aslında bizim burda bir filmi sinemada izlemek benim için biraz zor. Malum yurtdışının handikapları; gerek almancayı çok iyi anlamam gerekse küçük şehirde yaşadığımızdan dolayı filmlerin orjinal dilleriyle sinemaya pek sık gelmemesi. Neyse her pazartesi orjinal dil günü olduğundan bizde dün orjinal gösterimi olan Kingsman filmine gittik. Ben Chappie filmini tercih ederdim diye düşünüyordum ya neyse.
Fragmanını falan seyrettiğinizde klasik aksiyon filmi olarak düşünebileceğiniz Kingsman'i bu kategoriden ayıran bir havası var . Aslında bu havanın adı British; hani yok mudur bizim ingilizlerin filmlerinde kullandığı ufak kara-komediler ve hoş aksanlı küfürler. İşte bu havayla güzel bir aksiyonu birleştirince film aksiyon filmleri arasında en üstlerde kendine yer bulabilmiş. Zaten güncel imdb puanı 8.2 .
He siz hayatıma birşeyler katsın tarzında bi film arıyorsanız bu film onlardan değil..

Bir prensesin de motivasyonun ne demek olduğunu bildiği gibi : 'If you save the world, We can do it in the asshole.'

Kesinlikle izlemenizi tavsiye ettiğim bir film.. Tabi benim notum imdb kadar bol değil ; ben 7.6 veriyorum bu güzel filme. 

Başrollerde ;
Colin Firth
Samuel L. Jackson 
Taron Egerton

Şimdiden iyi seyirler